Надежда и спокойствие за утрешният ден
Свържете се с нас
тел. 070011279, 0895549754
k.k.Чайка, ул.Д-р Любен Лазаров №74 /срещу хотел Журналист/

Ако желаете да ни посетите и да разгледате базата ни, както и да получите специфична цена за услуги по вашите нужди.  Свържете се с нас

Самотата вреди на костите

Самотата вреди на костите

Липсата на контакти с други хора причинява не само чувство за самота, но и може да отслаби костите на възрастните жени, съобщи ЮПИ, цитиран от БТА.

Продължително изследване, обхванало повече от 11 000 жени над 50 години в САЩ, показа връзка между по-ниската костна плътност и недостатъчните или незадоволителни контакти. Върху костите влияе по-скоро качеството, отколкото количеството на контактите, предава БТА.

Учените от университета на Аризона са оценили напрежението от контактите по скала до 20. С всяка точка над 4 минералната плътност на шийката на бедрената кост намалявала с 0,8 процента повече, а на бедрената кост – с 0,11 процента.

Предишни изследвания показаха, че фактори като силно стресиращи събития и по-ниски нива на оптимизъм и задоволство от живота може да са свързани със счупвания.
Ако Вие или Ваш близък се чувства самотен, заповядайте в дом за стари хора Черно море гр. Варна, за да не се чувствате самотен.
Предлагаме и временно настаняване.
Обадете се за условия още сега на 0895549754

Източник: https://www.manager.bg/