Надежда и спокойствие за утрешният ден
Свържете се с нас
тел. 070011279, 0895549754
k.k.Чайка, ул.Д-р Любен Лазаров №74 /срещу хотел Журналист/

Ако желаете да ни посетите и да разгледате базата ни, както и да получите специфична цена за услуги по вашите нужди.  Свържете се с нас

Социални дейности в дом за стари хора „Черно море“ Варна

Социални дейности в дом за стари хора „Черно море“ Варна

Ние знаем, че важна роля за подобряване качеството на живот на живущите в нашия дом за възрастни хора, играе осигуряването и ангажирането им в активни дейности. Освен това терапевтите, заети с това, имат нужда от идеи за различни видове дейности, съобразно нуждите на хората, за които се грижат.

Най-голямото предизвикателство за всеки терапевт се крие в това да намери правилното занимание, което да съвпадне с индивидуалните физически и когнитивни способности на всеки домуващ. Нещо повече, терапевтите трябва да работят съвместно с другите членове на персонала с цел да се избере точното и най-ползотворно занимание за всеки от живущите в старческия дом. Заниманията могат да се осъществяват както индивидуално, така и в група, ако дадената дейност е подходяща за няколко души.

По-долу ви преставяме списък от различни социални дейности:

Празненства за рожден ден – тук вариантите за дейности са наистина много. Някои от живущите в старческия дом могат да изяват желание за участие в украсяването на залата, други при приготвянето на тортата.

Сладоледено парти – безспорен хит през топлите месеци. Всичко от което се нуждаете е шоколадов и ванилов сладолед, както и различни топинги и добавки – ядки, плодове и др. Всеки са може да пригови любимата си мелба. 😉

Барбекю на двора – чудесно мероприятие, когато времето позволява. При него могат да се ангажират и доброволци, които да помогнат при приготвянето на ястията и пр.

Музикални вечери – Музикални вечери в дома, като се събират живущите да гледат музикален концерт на любима тяхна група или мюзикъл заедно.

Кулинарни занимания – украсяване на сладки или печене на сладкиши, които да се сервират като десерт за деня.

Празнични програми – парти за украсяване на коледната елха или разничното шоу с фоерверки, а защо не и новогодишно празненство.

Настолни игри – шах, табла, не се сърди човече, чудесеата на света, уно и др.  🙂
Изработка на тематична празнична украса – изработка на празнична украса за Коледа, Нова година, Баба Марта, Първа пролет, 8 март, Великден и т.н.

Въпреки, че терапевтите в Дом за стари хора Черно море трябват да съобразят дейностите с възможностите на всеки един домуващ, също толкова важно е и че те вземат предвид техните желания. Не е тайна, че хората са по-склонни да се включат в дейности, които съвпадат с техните интереси, а и никога не може да се знае откъде ще излезе и следващата идея за интересна социална дейност.
Ще се радваме, ако ни изпратите ваши идеи за социални дейности, които да приложим в Дом за стари хора „Черно море“.

Благодарим за вниманието!

–––––––
За повече информация и условия за настаняване в Дом за стари хора „Черно Море“:
☎️070011279