Надежда и спокойствие за утрешният ден
Свържете се с нас
тел. 070011279, 0895549754
k.k.Чайка, ул.Д-р Любен Лазаров №74 /срещу хотел Журналист/

Ако желаете да ни посетите и да разгледате базата ни, както и да получите специфична цена за услуги по вашите нужди.  Свържете се с нас

70 лв. на месец стигат, за да си осигурим трета пенсия

70 лв. на месец стигат, за да си осигурим трета пенсия

70 лв. на месец стигат, за да си осигури човек прилична трета пенсия от доброволен фонд, когато дойде време да се оттегли от активния работен процес, показват изчисления на „Монитор”. Предимството е за онези, които започват да заделят средства по-отрано – почти веднага след като започнат първата си работа. Онлайн калкулатори изчисляват, че с около 70 лв. на месец, трупани в продължение на 30 г. и след това нарастващи само от доходността, може да се докарат над 46 000 лв., с които да се осигури допълнителна пенсия извън тази от НОИ и универсалния пенсионен фонд. Специализираните калкулатори, които са достъпни на сайтовете на всички дружества, предлагащи допълнително пенсионно осигуряване, дават възможност на човек сам да изчисли каква обща пенсия би искал да получава
и какви месечни вноски трябва да заделя, за да си осигури старините.
Точно каква пенсия от доброволния пенсионен фонд ще получи осигуреният, зависи от това кога започва да прави вноски и колко дълго, в какъв размер са и каква е доходността.

От данни на Комисията за финансов надзор (КФН) става ясно, че за 2015 г.
броят на лицата, които имат открити партиди в пенсионно осигурителните фондове, е над 597 хил.
като средният размер на месечните постъпления от осигурителните вноски е около 102 лв.
Според Никола Абаджиев, председател на Българската асоциация на дружествата за допълнително пенсионно осигуряване, профилът на хората, предпочитащи да съхранят парите си в пенсионен фонд, показва, че по-голямата част от клиентите си на възраст около 40-45 г. Все повече са и хората със средни доходи, като се увеличава и делът на работодателите, които внасят доброволни вноски на своите служители. Той заяви обаче, че интересът на младите към този вид осигуряване е все още нисък, като след плануваните промени в Кодекса за социално осигуряване от Министерството на финансите, хората са започнали да се интересуват от условията, които предлагат различните дружества.

Изчисленията показват, че ако сте на 20 г. в момента и всеки месец внасяте по 70 лв., след 65-та си годишнина ще имате около 100 бона.
Имате и възможност да изберете как да получавате парите си – дали накуп, разсрочено или комбинирано, т.е. част от сумата я получавате веднага след като спрете да работите, а останалите пари всеки месец в избран период от вас. Калкулаторите смятат и размера на парите, които трябва да давате всеки месец при посочване на желаната пенсия. Така например, ако желаете да получавате по хилядарка всеки месец за период от 10 г., ще трябва да внасяте по 90 лв., докато станете на 60. Това обаче важи, ако в момента сте на 20, за 30-годишните сумата скача на 150 лв., а за 40 – на 288 лв. Ако пък желаете да получите част от парите си веднага и след това да получавате по 1000 лв., ще трябва да внасяте по 320 лв. Така при пенсиониране ще получите около 11 000 лв., а след това останалата сума разпределена на равни месечни вноски.

Ако имате нужда от специализирана грижа за Ваш близък Дом за стари хора Черно море ще осигури 24/7 медицинска грижа за Вашите близки и роднини.
За повече информация, свържете се с нас на 0895549754.

Източник: https://www.monitor.bg/